- Det går an å lage fest selv om vi lever med sosiale restriksjoner om dagen, mener ordføreren som også er leder av 17. mai komiteen.

Direktesendingen vil starte med høytidelig kransnedleggelse ved bautaene på Evenes kirkegård. Derfra vil man kjøre bilkortesje mot kommunesenteret Bogen. En viktig del av denne turen blir sløyfen som legges om Evenes Omsorgssenter.

US Car Club Evenes vil lede an i kortesjen med sine biler, mens øvrige innbyggere er oppfordret til å henge seg på.

I enden av ruta brytes rekken av biler opp i Bogen, hvor sendingen avsluttes med blomsternedleggelse på Lenvik kirkegård.

- Et kjempetiltak som vil gi 17. mai-glede til mange i en tid hvor vi ikke kan feire nasjonaldagen som normalt.
I retningslingslinjene for gavefondet er det er krav om at prosjektene skal ha almen-nytte. Det vil si at målgruppene som nyter godt av formålet skal være større grupper, og ikke enkeltindivider. Det må vi virkelig si at dette initiativet gjør, kommenterer banksjef i Ofoten Sparebank Tor-André Grenersen.

Strømmingen gjøres av HT-media og blir tilgjengelig både direkte når det skjer og i opptak slik at alle som vil kan se når de ønsker.


Bartholsen oppfordrer folk til å møte opp langs løypa slik at filmteamet kan formidle glade feststemte folk.

- Vi oppfordrer alle til å pynte litt ekstra både med flagg og på andre måter denne helt spesielle 17. mai dagen i Evenes. La oss få litt Arctic Race-stemning, oppfordrer Bartholsen.