2. april 2019 tok Hanne Marit fatt på en etterlengtet reise. Etter å ha jobbet for en rekke ulike blomsterbutikker og kjeder tok hun sats og valgte å etablere egen bedrift.

Men det hadde ikke trengt å bli sånn. En lyttende og imøtekommende lokalbank bidro sterkt til at drømmen ble virkelighet.

- Min daværende bank hadde ikke trua på meg og mitt konsept, og gav meg tommelen ned da jeg ønsket å ha dem med på prosjektet. Jeg nektet å gi opp drømmen og fikk til et møte med Ofoten Sparebank og bedriftsrådgiver Truls Homgren, forteller Hanne Marit.

Resten er historie - en god en sådan.

Godfølelsen
Du får virkelig godfølelsen av å trå over dørstokken hos Brugata Blomster.

De fine fargene, alle luktene og den dempede belysningen skaper en lun og innbydende stemning i hele lokalet. Fra det opplyste skapet bak disken stråler formelig bukettene mot deg, og i reolene står grønnplanter i alle tenkelige størrelser og fasonger.

Hanne Marit viser vei inn på kontoret.

Trives med tempoet
Den erfarne blomsterdekoratøren forteller om en spennende, innholdsrik men også arbeidsom reise. Som eneste ansatt i butikken har det helt siden oppstarten i fjor stort sett handlet om seks dagers arbeidsuke, sene kvelds- og nattetimer og høyt arbeidstempo.

- Det fine er jo at jeg stortrives med det, sier hun og får et bekreftende nikk av samboer Tor Eide.

Altmuligmannen
Han er altmuligmannen som snekrer nye utstillingsreoler, koster trappa og kjører blomsterbestillinger hjem til folk, og akkurat det er det blitt mye av den siste tiden.

- Da Corona-krisen traff oss for fult, valgte også jeg å stenge butikken for fysiske kundebesøk, og tilbydde hjemmelevering som et alternativ. Det sa umiddelbart pang. Vi ble nedringt nærmest fra første dag, og hadde ikke mulighet til å besvare alle forespørsler, forteller Hanne Marit.

Det hele startet på mange måter på kontoret til Truls i Ofoten Sparebank. Drømmen hadde hun hatt lenge, men avgjørelsen om å følge den ble tatt i samråd med lokalbankens egen bedriftsrådgiver.

- Gjorde meg tryggere
- Jeg følte virkelig jeg ble tatt på alvor og lyttet til. Truls tok meg gjennom det finansielle på en slik måte at jeg selv ble enda tryggere på valget om å satse. Jeg føler de så lengre og dypere enn bare ideen om å starte en blomsterbutikk. De så meg, forklarer Hanne Marit.

- Banken har gitt meg den nødvendige tryggheten i ryggen, noe som har gjort meg friere i mitt arbeid med å skape den bedriften jeg ønsker. Jeg kan nå jobbe fritt i forvissning om at alt fra personsparing, forsikringer og finansielle løsninger er ivaretatt på beste måte. Ikke minst har relasjonen til Truls blitt så god at jeg føler jeg kan ringe han for den minste ting, oppsummerer Hanne Marit.