Begrensninger ved skadeårsak og beløp
Innboforsikringen gjelder kun når bunaden er i ditt hjem, og reiseforsikringen kun på reise. - Både innboforsikring og reiseforsikring har begrensninger rundt skadeårsak og beløp ved skader som kan oppstå på bunaden, forteller Anita Tomter, skadesjef for skadeoppgjør direkte i Eika Forsikring. Innbo Pluss erstatter andre typer skader på bunad, men har et begrenset beløp opp til 15 000 kroner. Reiseforsikringen erstatter ikke hendelig uhell og skader du selv påfører de forsikrede gjenstander.

Egen verdigjenstandsforsikring
- Derfor er det smart å kjøpe en egen verdigjenstandsforsikring for bunaden, forsetter Anita.

En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader. Det kan være sølv som faller av, svimerker, rifter eller uheldige kaffe-, rødvin-, eller ketsjup-flekker.  

 

Innsjekket bagasje
Mange reiser Norge rundt og enda lenger for å besøke slekt og venner ved festlige anledninger. Da er det kjekt å ha en verdigjenstandsforsikring som dekker bunaden når den sendes som innsjekket bagasje. - Sølvet må du imidlertid pakke i håndbagasjen for å sikre full erstatning, opplyser Anita.

- En verdigjenstandsforsikring er smart for verdifulle eiendeler som du er ekstra redd for og ofte tar med deg ut av boligen. Du kan kjøpe slik forsikring for blant annet smykker, klokker, kamerautstyr, sykler og annet sportsutstyr, avslutter Anita.